FAQ

 
 

Accomodatie

Wat moet ik meenemen qua beddengoed en handdoeken?
Boek je een kamer, comfort tent of basic tent, dan hoef je geen extra beddengoed mee te nemen. Een badlaken meenemen is wel handig! Voor bij het zwembad.

Kan ik een bepaalde plek reserveren op het kampeerterrein?
Nee, het is helaas onmogelijk om plekken te reserveren op het kampeerterrein.

Heb ik stroom in de tent?
Er is geen stroom in de tenten aanwezig. Hiervoor kan uiteraard een uitzondering worden gemaakt voor speciale gevallen als slaapapneu.

Kan ik met mijn camper komen?
Het kampeerterrein is geschikt voor kleine campers en caravans, die onder de olijfbomen passen.

TRANSPORT

Hoe kom ik op het festivalterrein?
Pak de bus naar Guarda en bestel tickets online via www.rede-expressos.pt.
Porto: vertrek is van Campo 24 Agosto, duur is ongeveer 2,5 uur en kosten rond de €13,-.
Lissabon: vertrek is van station Sete Rios, duur is ongeveer 4 uur en kosten rond de €19,-.

Pak de trein naar Guarda en bestel tickets online via www.cp.pt.
Porto: vertrek is van station Campanhã, duur is ongeveer 3,5 uur en kosten rond de €22,-.
Lissabon: vertrek is van station Oriente, duur is ongeveer 4,5 uur en kosten rond de €28,-.
Ben je met de bus of trein in Guarda aangekomen, dan kun je een taxi nemen naar het terrein, duur is 15 minuten en kosten rond de €20,-.

Met de huurauto vanaf het vliegveld.
Porto: via de A1 en dan de A25, eraf bij afslag 27, volg de bordjes naar Faia (ongeveer 14km), duur is ongeveer 2,5 uur en tolkosten rond de €13,50.

Lissabon: via de A1 en dan de A23, volg Guarda Sul, daarna Hospital, dan Vale do Mondego, volg de bordjes naar Pêro Soares en dan Faia, duur is ongeveer 3,5 uur en tolkosten rond de €21,-.

Download ook onze TRAVEL INFO.

Naar welk vliegveld kan ik het beste vliegen?
Het vliegveld van Porto is het dichtste bij, maar we zijn ook goed bereikbaar vanaf Lissabon en Madrid. We raden het af direct via Faro te reizen.

Kan je ook met de trein of bus naar Portugal reizen?
Het is mogelijk om vanaf Nederland, via Parijs, met de bus of trein naar Guarda te reizen. Er zijn directe verbindingen en je kunt er binnen 1 à 2 dagen al zijn. Via de mail kunnen we je hiermee op weg helpen.

KLEDING

Wat kun je het beste aan je voeten doen?
Het terrein is ruig, we zijn gesitueerd in de bergen, maar tussen je accommodatie en het terras, de bar en het zwembad kun je ook met je slippers rondlopen. Voor locatievoorstellingen is het soms wel handig om dichte schoenen bij te hebben, sneakers of wandelschoenen.

ETEN EN DIËTEN

Kan ik het water uit de kraan drinken?
Ja, al het water uit de kraan komt uit onze eigen bron. Wees er dan ook zuinig mee! Het kan opraken en dan moeten we weer aansluiten op het waternetwerk.

Welke maaltijden zitten inbegrepen?
Er zijn drie maaltijden per dag inbegrepen. Het ontbijt, een uitgebreide lunch met salades en het diner met 3 gangen en wijn.

Wordt er rekening gehouden met mijn allergieën en dieetwensen?
We doen altijd ons uiterste best om voor iedereen heerlijk en vers te koken. Geef goed aan wat je allergieën of speciale dieetwensen zijn, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Verkopen jullie sterke drank?
Nee, we verkopen geen sterke drank los. Wel serveren we gin tonics en dergelijke mixdrankjes in de Zomerbar. Er wordt geen alcohol <18 geschonken of aan gasten in beschonken staat.

Hoe betaal ik bij de Zomerbar?
In de Zomerbar wordt gewerkt met een systeem waarin een lijst staat met de namen van alle gasten. Je drinkt dus op naam en kunt aan het einde van de week afrekenen bij de receptie. Het is mogelijk om dagelijks de stand te bekijken in de receptie. Na 1,5 dag kent iedereen de anderen van gezicht, de ervaring leert dat hier geen problemen mee zijn en dat er niet op anderman's rekening wordt gedronken.

PROGRAMMA

Zijn alle workshops inclusief?
Alle workshops zijn inclusief, net als de voorstellingen!

Is er 's avonds geluidsoverlast?
De Zomerbar en het Dansstrand zijn ver van het kampeerterrein. In principe is er weinig overlast dus. Voor de lichte slaper is er wel geluid te horen.

Tot hoe laat is er muziek?
Een paar keer in de festivalweek is er na de voorstellingen een DJ op het Dansstrand. Dan gaat om 03.00 uur de muziek uit. De overige avonden is dat rond 00.00 uur.

Tot hoe laat is de bar open?
De bar opent elke dag om 12.00 uur en sluit als er een DJ is om 03.00 uur. De overige avonden is dat om 00.00 uur. De bar is dicht tijdens voorstellingen.

Is er een oppasser voor de kinderen?
Er is geen oppasser voor kinderen aanwezig. Overdag zijn er genoeg ouders aanwezig om de kinderen in de gaten te houden. Ervaring leert dat ouders ook wel wisselen met oppassen in de avonden, zodat ze zo veel mogelijk mee kunnen maken.

Zijn alle voorstellingen geschikt voor 12+?
Bijna alle voorstellingen zijn geschikt voor 12+. Is dat niet het geval, dan wordt dit duidelijk aangegeven en een alternatief geregeld voor de kinderen van 12 - 18 jaar.

Moet ik met alles mee doen?
Er is niks in het programma waar je aan mee moet doen. Je bent vrij om mee te doen met workshops of juist even een boek te lezen bij het zwembad. Hetzelfde geldt voor het avondprogramma. De bar is dicht tijdens voorstellingen.

OMGEVING

Koelt het 's avonds af?
In de regel koelt het 's avonds af, omdat we in de bergen zitten. De afgelopen jaren merken we echter dat het juist 's avonds steeds warmer wordt. Wees dus voorbereid met lange broeken en truien, maar het kan zijn dat die niet nodig zijn.

Is er brandgevaar?
In Portugal is er tussen eind juni en eind september altijd brandgevaar. Wees daarom altijd enorm alert op peuken, stukjes glas en dergelijke die rondslingeren. Het festivalterrein is op een paar manieren goed voorbereid op mogelijk brandgevaar, waardoor we het zeker veilig genoeg achten om een festival te organiseren. Het terrein bestaat uit een boerderij die begrazen wordt door schapen en door het korte gras kan vuur zich minder ver en minder snel verspreiden. Er zijn verschillende plekken op het terrein met water, waardoor we het goed nat kunnen houden. Er is een uitvalsweg 2 kanten op en we zitten dichtbij een dorp. Het is prioriteit nummer 1 voor de brandweer om de dorpen en wegen te beschermen. Op het gehele terrein is open vuur dus absoluut verboden. Er mag op het terrein alleen gerookt worden op de daarvoor aangewezen plaatsen: het terras en de Zomerbar. Deze hebben een verharde ondergrond en er zijn asbakken. Wijs elkaar hier telkens weer op.

Waar kan ik boodschappen doen?
Er is een klein supermarktje in een dorpje verderop, op 6km. Daar is ook een pinautomaat en 2 café's. Verder zijn er in Guarda, op 15 km, de grote supermarkten, een winkelcentrum en winkeltjes verspreid in het stadscentrum.

Waar kan je zwemmen?
Bij het terras en de Zomerbar is een klein, ondiep zwembad geschikt voor alle leeftijden. Op 50m van de Zomerbar is een waterbassin dat gevuld wordt met rivierwater, waar ook in gezwommen kan worden. Ook is er op 10 minuten lopen de rivier Mondego, die door het dal stroomt.

Is de rivier toegankelijk?
Door de gehele vallei zijn er verschillende plekken waar je heerlijk bij de rivier kan zitten. Het dichtste bij is op 10 minuten lopen van het festivalterrein. Er zijn bordjes vanaf het kampeerterrein die je de weg wijzen. We zitten niet ver van de bron, dus dat water is altijd heerlijk verfrissend en schoon. 

Kan je paardrijden?
Op de boerderij zijn 3 paarden aanwezig. Het is mogelijk om te paardrijden. Laat het even weten als je hierin geïnteresseerd bent, zodat we je het beste kunnen bieden!

Hoe warm wordt het?
Overdag is het gemiddeld rond de 35ºC in augustus. In de avonden koelt het in de regel af en is het tijd om een lange broek aan te trekken. De laatste jaren is het echter steeds vaker ook warm in de avond.

Is er een stad in de buurt?
De dichtstbijzijnde stad is Guarda, op 15 km.

Is er tijd om iets van de omgeving te zien?
In het programma is er tussen 14.00 uur en 17.00 uur tijd voor een siësta, waarvan je gebruik kunt maken. Wandelen in de omgeving raden we aan in de vroege ochtend te doen. Ook is er altijd, bij genoeg belangstelling, een georganiseerde wandeling door de bergen.

REST

Is er EHBO aanwezig?
Er is altijd een EHBO-er aanwezig op het festivalterrein. Kom naar de receptie als er iets aan de hand is. Zij kunnen de EHBO-hulp oproepen en begeleiden in het Nederlands, Portugees en Engels. Ook kun je bij de receptie terecht voor pleisters en dergelijke.

Vanaf welke leeftijd is het Estival geschikt?
Het Estival is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Kun je pinnen?
Bij de receptie kun je pinnen voor het betalen van je barrekening en dergelijke. In het volgende dorpje, op 6km, kun je pinnen voor cash geld.

Is er een tijdsverschil?
Er is 1 uur tijdsverschil met Nederland. In Portugal is het Greenwich Main Time, dat wil zeggen, het is een uur vroeger dan in Nederland.

Zijn er muggen?
Er zijn weinig muggen. Het festivalterrein ligt in een natuurpark en op een biologische boerderij, dus er zijn wel andere insecten overal.

Kun je ook één of meerdere dagen eerder aankomen of later vertrekken?
Het is, met ingang van 2018, niet mogelijk om eerder aan te komen of later te vertrekken van het festivalterrein.

Zijn er dieren?
Op het festivalterrein zijn verschillende dieren aanwezig. Katten, honden, een konijn, paarden en schapen.

Is het leuk als ik alleen kom?
Het Estival is absoluut ook geschikt voor gasten die alleen komen.