Kun je zingen, zing dan mee!

De titel klinkt hopeloos ouderwets, maar blijkt tot grote vreugde te leiden. Dus wordt er veel gezongen in de bergen (ja, de Sound of Music ligt op de loer!). Maar zonder gekheid: op elk festival neemt zang een belangrijke plek in het programma en de workshops zang en koor blijken zeer gewenst. Het komt dan ook in vele vormen.

Er komen singersongwriters met slechts hun gitaar of accordeon als begeleidend instrument optreden in het intieme amfitheater, dicht op de huid van de festivaldeelnemers. Verschillende jaren hebben we opera geprogrammeerd waarvoor het grootse Rotstheater zich uitstekend leent, vooral als er 40 koorleden uit het publiek opstaan om de operazangeres te begeleiden.

De immer ontroerende Portugese Fado is een must natuurlijk, net zoals de Grupo de Cantares de Faia, het koor uit ons dorp dat zich jaren geleden zelf aanmeldden dat zij wilden optreden. Sindsdien een vast programma-onderdeel.

Er wordt Nederlands gezongen, Engelse evergreens, swingende blues en af en toe een beetje Rock. En heel laat ‘s avonds draait de DJ een plaatje van André H. En reken maar dat iedereen uit volle borst meezingt, de operazangeres voorop!

 

Intiem concert in het Amfitheater kunst theater festival Portugal
Deirdre Meursing