Kleinkunst

Een terugkerende theatervorm op het ESTIVAL: Kleinkunst. Niet zo vreemd natuurlijk als je een festival organiseert dat uitmunt in kleinschaligheid. En zeker niet vreemd wanneer mede-initiatiefnemer en organisator stand-up-comedian is: Tom Sligting. Hij staat al meer dan 25 jaar op de planken. Meestal inderdaad op een heel klein podium, want dat is uiteindelijk de essentie van stand-uppen: een man of vrouw met een microfoon en een ruimte van 2x2 zonder entourage moet voldoende zijn om ruim een uur een publiek aan je te kluisteren. 

Dat is ook de essentie van de voorstellingen op het ESTIVAL: geen groot podium, geen vernuftige decors, of dramatisch dichtvallende gordijnen, zelfs geen kleedkamer of artiestenuitgang. We bouwen geen theater na op het landgoed. We maken theater op locatie, zoals dat heet: dus wel een feeërieke uitgelichte olijfboom, een prominent aanwezige rotspartij, of een schaapskudde die dwars door de voorstelling (georkestreerd uiteraard) of zelfs een ezel (niet georkestreerd) lopen!
Een klein podium in een groots landschap, dat dan weer wel.

Klein podium? Eigenlijk is het hele landgoed een podium. We hebben 220.000 m2 ter beschikking. Een balletvloer is zo uitgerold, professioneel licht en geluid erbij, en ineens maak je van een ruige olijfgaard een magnifieke theaterlocatie.

En daar weten kleinkunstenaars wel weg mee blijkens de comedians en cabaretiers die de afgelopen jaren de weg naar Portugal vonden: Ellen Dikker, Guido Wijers, Harry Glotzbach, Nathalie Baartman, Wouter Monden, Thijs Kemperman, Sylvester ZwaneveldDe Blonde Jongens en Tim en natuurlijk de veelzijdige Tom Sligting. Benieuwd naar de Cabaretier die deze zomer komt? Volg ons op Facebook, elke week posten we nieuws over het programma 2018!

Denise van Breemen