GEVONDEN: 2 Theater-technici in Portugal

Geen Estival zonder techniek. 1 t/m 11 augustus 2019

WE HEBBEN ZE GEVONDEN

Dank voor het kijken, we krijgen altijd snel leuke reacties. Gelukkig voor ons was er Noah Kloos die al een keer eerder in het technisch team zat bij het Estival. Toen zij snel reageerde (als duo) was voor ons de keuze snel gemaakt.

Dus dank voor het kijken, maar we zoeken dus geen technici meer.

Voor het komende en laatste Estival in Portugal zijn we nog op zoek naar twee enthousiaste technici. Is dit wat voor jou? Ten eerste is het belangrijk dat je beschikbaar bent van minimaal 1 t/m 11 augustus 2019. Iets eerder komen kan zeker, is ook relaxed en wordt op prijs gesteld. We hebben het liefst dat het een duo is wat elkaar al beetje kent. Ten tweede is het fijn als je ervaring hebt met het draaien van locatie theater. Het is af en toe improviseren, het beste er van maken met de beschikbare professionele spullen die we hebben. Per dag wordt er bekeken waar de show voor de avond gaat plaatsvinden. In overeg met artiest en hoofd productie wordt er een plan gemaakt.
Opbouw is meestal in de ochtend, aangezien het in de middag warm is. Je hebt veel vrijheid maar ook een eigen verantwoordelijkheid. Het is een heerlijke uitdaging om met een team de productie van dit mini festival te verzorgen.

We hebben geen backstage, eten, drinken, feesten en vakantie vieren doen we samen met de gasten, vrijwilligers en artiesten. 

Technici en opbouw crew

Zeven avonden is er ergens op het landgoed een voorstelling. We hebben een locatie set van geluid en licht die dan moet worden opgebouwd. Gezien we werken met stroomkabels van 100 en 150 meter zijn dit redelijk eenvoudige sets. Gezamenlijk met een team sjouwers wordt de set op de locatie klaar gezet. Deze wordt meestal in de ochtend opgebouwd. Middag vrij. Licht check een uur voor de voorstelling, het wordt om 8 uur schemerig. Zo ben je in de ochtend paar uurtjes bezig. en je draait de voorstelling van de avond. Microfoontjes opbergen en daarna party.

… werk vakantie

Nu vraag je je natuurlijk af, hoe is dat financieel geregeld? Terechte vraag. Hoe graag we ook zouden willen, kunnen we meteen helder zijn, we hebben geen gigantische budgetten. We zijn een kleinschalig festival met rond de 60 betalende gasten, 25 artiesten en 25 vrijwilligers. Wat bieden we wel: Je verblijf in tent met echt matras en de hele week heerlijk eten en drinken. Zoals gezegd, geen backstage hap, maar heerlijk dineren samen met de gasten. Verder willen we graag dat jij ook een te gekke week hebt. Alle technici die afgelopen jaren zijn geweest zagen het ook als een soort vakantie. Meestal zijn dit de mannen en vrouwen die niet een hele week kunnen stil zitten. Door dan verantwoordelijk te zijn voor magische momenten in de olijfgaard door het draaien van een voorstelling, zitten zij helemaal in hun element. Aangezien je een verantwoordelijke taak hebt, kunnen we je wel 250 euro per persoon aan reiskosten vergoeding bieden. Naast het opbouwen in de ochtend en het draaien van de avond voorstelling ben je vrij om samen met de gasten en vrijwilligers te genieten van de zon, water, heerlijk eten en alles wat het Estival verder te bieden heeft.

Natuurlijk wordt er op woensdag rekening gehouden dat onze technici ook meekunnen met de riverhike. Gezien de zware middag is er vaak een rustig avond programma, wat vooraf al kan worden klaar gezet.

Rots-theater

Interesse?

Heel fijn, we horen graag van je. Vul hieronder het formulier in met eventueel je eerste vragen. Zoals gezegd heeft een duo voorrang, dit komt omdat je echt met zijn tweeen die week gaat draaien, dus als je elkaar kent en weet wat de ander kan en niet kan dan werkt dat fijn. Uiteraard is het dan ook fijn als de één net even wat meer verstand heeft van licht en den ander van geluid.

Na het indienen van het formulier neemt Tom Sligting snel contact met je op.

5 + 7 =

Zonnen | Zwemmen | Wandelen | Cultuur | Theater | Heerlijk eten | Live muziek | DJ's | Dansen | Workshops | Zomerbar